Херсонців вчили сценарній майстерності

5 лет назад 0

В рамках фестивалю «КіноДжем», 12 жовтня, відбудуться ряд майстер-класів. Взяти участь в них можуть всі охочі.

Перший майстерклас зі сценарної майстерності був присвячений темі фестивалю «Чорне проти білого», тобто боротьбі добра проти зла. Проводив його Устин Данчук.

Новим завданням, пов’язаним з цією темою, було те, що учасникам дісталися «герой» та «антигерой» і їх майбутній фільм має будуватися на конфлікті цих персонажів.

Почався майстерклас з невеликої теоретичної частини, Устин розповів трохи історії, а саме звідки з’явилася концепція «стокового» персонажа і як її можна застосувати у кінематографі в наш час.

Також він розповів про конфлікт між персонажами, як він будується, хто такий антагоніст і протагоніст у фільмі.

Далі Устин перейшов безпосередньо до завдання, яке отримали учасники.

Для прикладу були взяті два «класичні» герої: обраний та зрадник. Учасники майстеркласу мали описати головні риси характеру, які притаманні цим персонажам. Ще одним завданням було придумати, ким би могли бути ці персонажі у реальному житті і які конфлікти можуть виникнути у них.

Придуманим "обраним" був голова ОСББ, який хоче зробити життя мешканців будинку кращим, а "зрадником" — злісний неплатник  за квартиру, або зла бабця, яка намагається обмовити його, називає корупціонером та збирає підписи за його відсторонення.

 «Коли ми думаємо про будь-якого «класичного» персонажа, то він постає перед нами лише з  одного бок у. Але, якщо подивитися на нього біль глибоко, то можна побачити, що в ньому може ховатися 10 персонажів з абсолютно різними історіями. Також важливо придумати, як поєднати двох персонажів так, щоб глядачеві це було цікаво» — каже Устин.

Також, сьогодні, у Бібліотеці №3 (вул. Робоча,76А), пройдуть ще декілька майстеркласів:

— 15.00 — майстерклас з акторської майстерності.

— 16.00 — майстерклас «Спецефекти власноруч».

А завтра, 13 жовтня об 11:00, також у бібліотеці , відбудеться майстерклас з анімації “Як зняти фільм без команди”.

Вхід на всі заходи та участь у «КіноДжемі» абсолютно безкоштовна.

P.S. Онлайн газета «Вгору» висвітлюватиме всі події фестивалю, а знайти більш детальну інформацію про заходи, місце і час їх проведення можна на сторінці фестивалю у Фейсбуці.