Херсонців вчили знімати однохвилинні відео про місто

7 лет назад 0

Всі фото Юлії Лук`яненко

Учасники майстер-класу.

У культурному центрі Kherson Art Hub, 10 липня, в рамках фестивалю американського кіно "Незалежність" відбувся майстер-клас кінорежисера Дмитра Тяжлова "Хвилина міста" .

На фото: Дмитро Тяжлов.

Суть майстер-класу в тому, щоб допомогти молодим митцям зняти однохвилинне відео, де місто – головний актор.

Першою у програмі майстер-класу була лекція, на якій Дмитро розповів про історію документального кіно, а саме яку роль місто відігравало у ньому. Він акцентував увагу на тому, що на початку розвитку кінематографу саме місто було головним персонажем більшості фільмів. Також він показав уривки зі своїх фільмів та історію їх створення. Все це було направлене на те, щоб показати учасникам як можна виявити та показати відчуття від життя міста.

Після лекції в учасників було дві години, щоб походити, подивитись та знайти саме те місце, яке б найкраще показувало те, як вони бачать та відчувають своє місто.

Учасники майстер-класу готуються знімати свої відео.

Закінчивши роботу учасники повернулись до АртХабу та показали свої роботи: дехто показав цілі однохвилинні ролики одного місця, а дехто встиг навіть трохи змонтувати свій фільм. Всього було знято 11 відео, або як їх назвав сам режисер «хоку про дух міста». Чому саме хоку? Бо основним змістом цього японського тривірша є саме пейзажна лірика.

Усі, хто презентував свої відео, розповідали чому вони вибрали і зняли саме це місце. А після кожного виступу Дмитро давав учасникам свої професійні поради.

Фото Леоніда Ежурова