Херсонські музейники ідентифікували ще дві викрадені окупантами РФ картини

5 месяцев назад 0

Херсонські музейники ідентифікували ще дві викрадені російськими окупантами картини. Вони потрапили у кадр двох сюжетів, які знімали пропагандистські канали в серпні та вересні 2023 року.

Про це у Facebook  Херсонський Художній Музей.

У Центральному музеї Тавриди у тимчасово окупованому Криму на одній з полиць у новоствореному фондосховищі, яке спорудили у концертній залі, незаконно зберігаються ще дві роботи. Їх викрали російські окупанти з Херсонського художнього музею в листопаді 2022 року, йдеться у повідомленні. Картина Мойсея Вольштейна "Портрет ветерана праці Красильникова". Фото: Херсонський Художній Музей/Facebook
Роботи Мойсея Вольштейна "Портрет ветерана праці Красильникова" та Леоніда Чичкана "Риби" потрапили у кадр двох сюжетів, які знімали пропагандистські канали в серпні та вересні 2023 року. Робота Леоніда Чичкана "Риби". Фото: Херсонський Художній Музей/Facebook
Автори творів — учні Олексія Шовкуненка, обидва викладали у мистецьких навчальних закладах.

Також ще одну картину Леоніда Чичкана "Гладіолуси" виявили на найперших фото, відзнятих після пограбування музею на початку листопада 2022 року.

З часу викрадення російськими військовими колекції Херсонського художнього музею його співробітникам вдалось ідентифікувати 74 картини.