Херсонський художній музей ідентифікував викрадені під час окупації картини

1 год назад 0

Прискіпливе вивчення світлин, на яких мародери 1 квітня задокументували власні злочини під час підписання «папірця» про зберігання викрадених картин, дає свої результати. По зображенням і частинам зображень ідентифіковано ще 5 творів з колекції Херсонського обласного художнього музею ім. О.Шовкуненка:

Василь Чорний. Натюрморт з самоваром. 1980. ДВП, олія.

Картина херсонського художника-аматора впала в око одразу. При збільшенні фото на етикетці можна розгледіти ім’я автора та назву роботи.

Георгій Курнаков. Бузок на вікні. 1965. Полотно, олія.

Це вже третя робота херсонського корифея, ідентифікована серед викрадених. Не дивно що роботи майстра знов «засвітилися», адже в музейній колекції зберігалось майже 2,5 сотні творів Курнакова, їх художній музей отримав за заповітом художника разом з його великою колекцією творів мистецтва, яку він збирав усе своє життя. До речі, 12 квітня був 136-й день народження Георгія Курнакова.

Людмила Петрова. Радість. ХХ ст. Картон, гуаш.

Людмила Петрова. Панно «Давай, милка, постраждаймо». 1977. Папір на картоні, гуаш.

Людмила Петрова. Панно «Модниці». 1978. Папір на картоні, гуаш.

На фото потрапило одразу три роботи народної майстрині декоративного мистецтва Людмили Петрової. Живучи та працюючи в Херсоні, жінка вже у зрілому віці захопилась декоративним розписом, відкрила в собі талант художниці і стала однією з яскравих херсонських «зірочок». Її самобутні твори не впізнати неможливо — навіть за невеличкими фрагментами зображень.

Цікаво, що панно Людмили Петрової «Радість» потрапило на фото навіть двічі — є і сама робота, і її ідентифікаційний номер у списку, який можна побачити у лівому нижньому куті світлини. Тож далі буде. Попереду в нас квест із розшифровування номерів.