Херсонський музей влаштовує перегляд художнього фільму

7 лет назад 0

14 жовтня о 13:00 до Дня Українського козацтва у художньому музеї ім. О.Шовкуненка відбудеться зустріч Дискусійного кіноклубу з переглядом історичної драми "Богдан-Зиновій Хмельницький" (2006).

Особистість Богдана Хмельницького в українській історії завжди мала одну з вирішальних ролей, адже під проводом гетьмана згуртоване козацтво вперше змогло дати відсіч багатотисячному війську польських шляхтичів, які постійно здійснювали набіги на беззахисні землі і тероризували жителів.

У центрі сюжету біографічної кінострічки — момент облоги козаками міста Збаража, де засіли поляки під проводом Яреми Вишневецького. Суперники оточили поселення і не пропускали жодного каравану з продовольством, що послужило початком голоду і численних хвороб в рядах захисників. У Яреми не залишалося іншого виходу, крім як постаратися розбити оточення, виставивши останні сили, і сталося непоправне. У розпал бою Богдана зрадила частина військ, і тепер перед обличчям визволителя став нелегкий життєвий вибір: все ж завоювати перемогу ціною тисяч життів співвітчизників або погодитися на ганебний мир.

У головних ролях фільму: Володимир Абазопуло, Денис Кокарев, Сергій Джигурда, Білял Білялов, Ірина Бардакова, Микола Боклан, Віталій Розстальний, Ірма Вітовська, Тарас Денисенко, Остап Ступка. Режисери: Микола Мащенко, Марія Кульчицька, Юрій Домбругов.