Херсонський театр презентував дітям фентезі зі спецефектами

2 года назад 0

Новорічний сюрприз для малечі підготував Херсонський обласний академічний музично-драматичний театр ім. М. Куліша. Тут оновили фентезі-мюзикл «Легенда про Дракона». У сучасній казці є персонажі вигадані та історичні. Події розгортаються в Київській Русі, куди через магічний портал потрапляє хлопчик із сьогодення. Головний меседж вистави – боротьба добра зі злом. Про це розповів автор ідеї та сценарію, режисер театру ім. М. Куліша Сергій Новачук: 
«Сюжет вигаданий, але виглядає цілком реально. Коли на Батьківщину нападають вороги, на захист її стають герої. У даному випадку це княгиня Ольга, її дочка Злата (це вигаданий персонаж), і Святозар – герой із сьогодення. Вони йдуть на пошуки правди і справедливості».Команда, яка працювала над виставою, задум автора втілила через спецефекти – 3-D відео та об’ємні декорації. Проєкт вийшов на вимогу часу, адже не секрет, що сучасних дітей складно втримати на місці годину якимись тривіальними заходами. Потрібні фішки, які викликають подив і фонтан емоцій. Грають у фентезі-виставі улюблені херсонцями професійні актори та вихованці дитячої театральної студії «Пролісок».  

-Це діти по 13-15 років, вони дуже старалися, їм цікаво. Ми пишаємося тим, що в основі нашої вистави лежить національна ідея. Сподіваюся, що вона буде цікава не тільки малечі, але й дорослим,- розповіла режисерка мюзиклу Ірина Корольова.У День Святого Миколая «Легенду про Дракона» показали дітям соціальних категорій. Це малеча з багатодітних сімей, діти учасників АТО, чорнобильців, сироти та напівсироти. 

Марина САВЧЕНКО, Новий день
Фото Вадима ГНІДАША.