Херсонському художньому музею відомий колекціонер подарував каталоги робіт художника Михайла Жука

2 месяца назад 0

Про це повідомили в адміністрації Херсонського художнього музею імені Олексія Шовкуненка.

“На пам’ять про плідну співпрацю по вивченню керамічної творчості видатного українського художника Михайла Жука колекціонер Євген Марков подарував нам каталоги «Всевладність Краси. Графіка та живопис Михайла Жука»” , – зазначили в повідомленні.
12-13 вересня 2024 року в Одесі відбудеться Всеукраїнська наукова конференція «Обранець муз: Михайло Жук – художник, літератор, викладач». Вона буде присвячена постаті яскравого представника українського Відродження, видатного українського художника, графіка, живописця, кераміста, літератора, перекладача та педагога, всебічному розкриттю його творчого доробку та життєвого шляху, визначення його місця у літературно-художньому просторі та культурному житті України.
Нагадаємо, що народився Михайло Жук на Херсонщині, у Каховці, а з 1925 року і до кінця свого життя працював в Одесі. Готуючи свою доповідь до конференції, Євген Марков звернувся до музею з проханням надати фотографії чотирьох тарілок роботи Жука з колекції Херсонського художнього музею.

“Ми радо допомогли досліднику. Ці чотири тарілки, розписані Михайлом Жуком, входять до колекції кераміки, яка була розпорошена між українськими музеями та приватними збірками.  Варто додати, що ці тарілки залишились в музейній колекції, на відміну від двох графічних робіт майстра, викрадених окупантами перед втечею з Херсона разом із більш ніж 10 тисячами творів мистецтва” , –  уточниди  музейники Херсона.