Який вигляд має Будинок культури у зруйнованому Посад-Покровському

7 месяцев назад 0

Село, яке окупанти просто стерли з лиця землі. Знищено все: житло, соціальна інфраструктура, комунікації. Вогнем ворог пройшовся й по сільському будинку культури.

А він був мистецьким осередком і для дітей, і для дорослих. Очільниця закладу пані Олена змогла врятувати трохи сценічних костюмів. Сам заклад зараз функціонує у тимчасовому будиночку. І попри ці випробування місцеві артисти продовжують репетиції. Всі мріють про новий затишний будинок культури. І він буде.

Начальник Херсонської ОВА Олександр Прокудін відвідав село, поспілкувався з жителями щодо відбудови.

Повідомили у Херсонській ОВА.

«У Посад-Покровському реалізується проєкт комплексної відбудови. У ньому враховане й будівництво освітньо-культурного осередку. Адже це одне з побажань жителів. Людям потрібно займатися творчістю, проводити мистецькі заходи. Тож ми передбачили у проєкті сучасний, стильний будинок культури. Переконаний, з ним місцеві таланти зможуть проявити себе на повну» , — розповів Олександр Прокудін.  

Планується, що у центрі культури буде розміщуватися й невеличка музейна експозиція. Як зараз живе місцевий будинок культури та про що мріють жителі — дивіться у відео.