Літературний конкурс пам’яті відомого херсонця

6 лет назад 0

З метою вшанування й популяризації художньої спадщини письменника, журналіста й педагога Юрія Костянтиновича Голобородька, підтримки та розвитку літературних здібностей учнівської молоді, формування зацікавленості життям Таврійського краю та долями людей, що його збагачували, проводиться ІV Регіональний літературний конкурс пам’яті відомого херсонця.

У конкурсі беруть участь учні загальноосвітніх навчальних закладів області за двома віковими категоріями: серед учнів 5-8 та 9-11 класів. Подаються творчі роботи (нариси) про Таврію і таврійців, у яких розповідається про Таврійський край, людські долі, їхні життєві здобутки й духовні цінності. Пріоритетна тематика: «Творчість прозаїків, поетів та драматургів Херсонщини»; «Художня спадщина Ю. К. Голобородька»; «Досягнення діячів культури, мистецтва, кінематографу Таврійського регіону»; «Яскраві й визначні педагоги Таврії»; «Життя, краса та побут рідної Херсонщини».

Обсяг робіт: для учнів 5-8 класів – 3-4 сторінки; для учнів 9-11 класів – 4-6 сторінок.

Творчі роботи (нариси) створюються українською або російською мовами, подаються, з позначкою «На конкурс», у двох роздрукованих примірниках та надсилаються на e-mail:  [email protected] . Конт. тел. 095-463-36-05.  Прийом робіт – до 30 квітня 2018 року. 

Журі з 1 по 10 травня 2018 року включно здійснюватиме оцінювання творчих робіт та визначатиме переможців конкурсу. Критерії оцінювання нарисів: оригінальність творчого задуму та нестандартність втілення; наявність нового фактичного (життєвого, документального, архівного) матеріалу; новизна художніх рішень, думок, роздумів; рівень літературного викладу.

Призові місця (І, ІІ і ІІІ) визначатимуться окремо серед учнів кожної категорії. Найоригінальнішій творчій роботі (нарису), незалежно від категорії, присуджується Ґран-прі.

Інформацію про конкурс опублікував на своїй сторінці у "Фейсбук" журналіст Олександр Голобородько