Нацрада впустила три іноземні канали на українське телебачення

6 лет назад 0

Українське телемовлення поповниться трьома новими іноземними телеканалами — "Sophia TV", "Silence TV", "Epic Drama".

Таке рішення було ухвалене 1 березня під час засідання Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Протягом останніх 3-х років ми обмежили ретрансляцію 80-ти іноземних телеканалів, які мають ліцензії Роскомнадзора. І створилися умови на ринку, коли не тільки почали створюватися українські телеканали, а й активно почали заходити на наш ринок іноземні телеканали. І сьогодні іноземні мовники звертаються до Національної ради з проханням надати їм право бути представленими в кабельних мережах України. На сьогодні ми отримали заяви 5-ти телеканалів", — поінформував член Національної ради Сергій Костинський.

Він уточнив, що це німецька програма "Sophia TV", що транслюється 24 години на добу англійською і німецькою мовами, формат мовлення — релігійний; нідерландська програма "Silence TV", транслюється 24 години на добу, мова — англійська, тематика мовлення — телебачення без агресії та поганих новин; британська програма "Epic Drama", транслюється обсягом 24 години на добу, мови — англійська та російська, тематика — фільмопоказ; італійська програма "Mediaset Italia", що транслюється 24 години на добу, мова програми — італійська, формат — розважально-інформаційний; італійська програма "TGCOM24", транслюється 24 години на добу, мова програми — італійська, формат мовлення — інформаційний.

Як додав Костинський, жодних порушень моніторинги Нацради не виявили, канали цілком відповідають українському законодавству і вимогам Європейської конвенції про транскордонне телебачення і законодавства України.

Водночас заступник голови Національної ради Уляна Фещук зауважила, що кілька місяців тому всі італійські телеканали, особливо інформаційні, розповсюджували велике інтерв'ю з Путіним, і позиціонування його було дуже позитивне і суперечило інтересам України, бо заперечувалась її незалежність тощо.

Після обговорення члени Національної ради дійшли згоди вилучити з проекту рішення італійські телеканали "Mediaset Italia" та "TGCOM24" для додаткового моніторингу контенту і внести до переліку іноземних програм три телеканали — німецький "Sophia TV", нідерландський "Silence TV", британський "Epic Drama".