Назвали акторів, які отримали «Оскар» за ролі лиходіїв

6 лет назад 0

Кінооглядачі назвали 18 яскравих випадків, коли актори отримали нагороду Американської кіноакадемії "Оскар" за ролі запеклих негідників.

Підбірка з'явилась на kinowar.com.

Американка  Луїза Флетчер  отримала "Оскар" у 1976, втіливши медсестру Ретчед у культовому фільмі "Пролітаючи над гніздом зозулі" (1975)

Луїза Флетчер — Пролітаючи над гніздом зозулі (One flew over the cuckoo's nest) Актора  Ентоні Хопкінса  у 1992-му нагородили за роль серійного вбивці-канібала доктора Ганнібала Лектера, у фільмі "Мовчання ягнят". Ентоні Хопкінс — Мовчання ягнят (The silence of the lambs)  Американець  Джин Хекмен  — у 1993 році — зіграв шерифа, який запровадив у своєму містечку жорстокі порядки й самосуд, у фільмі Клінта Іствуда "Непрощений". Джин Хекмен — Непрощений (Unforgiven) Анжеліна Джолі  — 1999 — за роль другого плану бунтарки Ліси Роув у фільмі "Перерване життя". Анджеліна Джолі — Перерване життя (Girl, Interrupted) Шерліз Терон  за роль проститутки і серійної убивці Ейлін Ворнос у фільмі "Монстр". Шарліз Терон — Монстр (Monster) Американський актор  Мюррей Абрахам  отримав "Оскар" за втілення Антоніо Сальєрі у фільмі "Амадей". Ф. Мюррей Абрахам — Амадеус (Amadeus) Джо Пеші  1991-го за роль другого плану гангстера Томмі Девіто у "Славних хлопцях" Мартіна Скорсезе. Джо Пеші — Славні хлопці (Goodfellas) Джей Кей Сіммонс  — отримав "Оскар" 2014-го — зіграв дирижера-тирана у фільмі "Одержимість". Дж. К. Сіммонс — Одержимість (Whiplash) Деніел Дей-Льюїс  — у 2008 році — за роль алчного нефтяника Деніела Пленвью у фільмі "Нафта". Деніел-Дей Льюіс — Нафта (There will be blood) Австралієць Хіт Леджер  отримав "Оскар" за те, що втілив клоуна-вбивцю "Джокера" у фільмі "Темний лицар". Хіт Леджер — Темний лицар (The Dark Knight) Австрієць  Крістоф Вальц  — 2009 — за роль штандеттфюрера СС Ганса Ланда у "Безславних виродках". Крістоф Вальц — Безславні виродки (Inglourious Basterds) Майкл Дуглас  — у 1988 р. — зіграв акулу біржового ринку Гордона Гекко у "Волл-Стріт". Майкл Дуглас — Уолл-стріт (Wall street) Фредрік Марч  — у 1932 році — отримав "Оскар" за головну роль у "Доктор Джекіл і Містер Хайд". Зіграв маньяка-винахідника. Фредрік Марч — Доктор Джекіл і містер Хайд (Dr. Jekyll and Mr. Hyde) Хавьєр Бардем  — у 2008 — за кращу роль другого плану у "Старим тут не місце". Втілив психопата і найманого вбивцю. Хав'єр Бардем — Старим тут не місце (No country for old men) Кетлін Бейтс  у 1991 — за Енні Вілкс у фільмі "Мізері" (1990) за романом Стівена Кінга. Кеті Бейтс — мізер (Misery) Британка  Тільда Свінтон  у 2008 за роль другого плану у фільмі "Майкл Клейтон". Втілила бізнесвумен Карен Краудер, яка скоює злочин, щоб уникнути неприємностей на роботі. Несе за нього відповідальність. Тільда Суїнтон — Майкл Клейтон (Michael Clayton) Американська комічна акторка  Мо'Нік  — у 2010 році — за те, що втілила злобну матір у фільмі "Скарб". Мо'Нік — Скарб (Precious) Форест Вітакер  -у 2006 році — за роль угандійського президента Іді Аміна у "Останньому королі Шотландії".  Форест Уїтакер — Останній король Шотландії (The Last King of Scotland)