Нову фотовиставку присвятили херсонським площам

7 лет назад 0

У галереї "Синій кіт" сьогодні відкрилась персональна виставка Дениса Максимова (Denys Maksymov) "Площі свободи. Репетиція".

На виставці представлена серія фотографій, виконана у рамках проекту «Площі свободи» (серпень 2017 р.) — урбаністичного дослідження стану публічних просторів Херсона з фінальною виставкою на Театральній площі.

Крім Херсона подібні дослідження відбулися в Чернівцях, Ужгороді та Києві. Денис Максимов реалізував наймасштабніший проект:

«Проект присвячений всім міським площам. Навіть якщо такі є ними умовно й представляють з себе зразки постсовкового занепаду або вульгарні транспортні розв'язки. Таке рафіноване мистецтво, пуанти та тонкі руки … і важкі, «мертві» здебільшого простори зі слідами руйнації. Балерина в публічному контексті міста. В різних місцях, в різних умовах. Вона робить «па», поправляє пачку, курить, сидить на лавці, зовсім не витончено витягнувши ноги, дивиться на зграю птахів … Їх так багато, що народжується миттєва алюзія на «Птахів» Хічкока. Дивно, але якщо перше враження – приголомшливий контраст, згодом відбувається «злиття високого и низького», дифузія, радше на ментальному, ніж візуальному рівні… Вийшла, дійсно, прекрасна серія — естетська і іронічна одночасно. З огляду на те, що фотографії зроблені в різних техніках — пінхол, плівка, цифра, та у дуже короткі терміни, ефект ще більш потужний…» («Площади свободы. Репетиция», Korydor).

А ще до 22 січня на «Площі свободи. Репетиція» буде представлена серія портретів, виконаних Денисом Максимовим у техніці ціанотипії (галерейний формат).

Фото: Denys Maksymov