Озвучені суми, у які обійшлися виступи Джамали та Меловіна на Євробаченні

6 лет назад 0

Телеканал СТБ, який протягом 3 років фінансував поїздки українських виконавців на Євробачення, назвав суми, витрачені на підготовку Джамали та Меловіна до участі у конкурсі.

У суму входили постановка номера, аранжування пісні, сценографіка, реквізит, послуги стиліста, спецефекти, перельоти до країни проведення, проживання артиста та його команди, пише gazeta.ua.

Зокрема на участь Джамали, яка перемогла на Євробаченні-2016 у Стокгольмі, витратили 1,5 млн грн. У номері співачки не було декорацій. Натомість зробили акцент на графіці. Наприкінці виступу на екрані позаду Джамали виростало дерево життя.

Витрати на номер цьогорічного учасника Меловіна становлять 2,3 млн грн. На сцені задіяли рояль-саркофаг, у якому співак лежав на початку виступу. Інструмент стояв на підвищенні зі сходами, що на середині номера починають палати.

"Виконавець на сцені Нацвідбору повинен був максимально розкритися перед глядачем, а для цього йому треба було думати тільки про свою пісню, а не про гроші, які доведеться шукати в разі перемоги. Ми розуміли, що фінансова підтримка переможця — це велика частина витрат, але вона була виправдана тією метою, яку ми перед собою ставили, — гідно представляти Україну на Євробаченні", — каже керівник Національного відбору Наталя Франчук.

Суми витрат на виступ гурту O.Torvald канал не повідомив. Колектив узяв участь у Євробаченні-2017, яке відбулося у Києві.

Нагадаємо, український співак Меловін посів на Євробаченні 17-ту сходинку. Професійне журі поставило учасника від України на останню 26-ту позицію, віддавши 11 балів. За результатами глядацького голосування Меловін був 7-м.

Переможницею конкурсу стала ізраїльтянка Нетта Барзілай з піснею Toy.