Практично кожне херсонське підприємство взяло участь у створенні дитячого клубу-кафе

3 года назад 0

Продовжуючи серію матеріалів про легендарний дитячий клуб-кафе «Золотой ключик», ми розповімо про його унікальний інтер’єр.

Починаючи наш проект ми навіть не могли уявити, що «Ключик» має настільки цікаву та багату історію. Директор центру позашкільної роботи Ірина Павлівна Свинаренко провела журналістам нашого видання детальну екскурсію та розповіла, що практично кожне підприємство міста приймало участь у створенні клубу-кафе.

Читайте також:  Мер угорського міста був вражений архітектурою та атмосферою дитячого клубу-кафе у Херсоні, — ФОТО

Наприклад, Херсонський металообробний завод «Октябрь» спеціально для дитячого кафе виготовив цікаві світильники, використовуючи декоративні підноси та дно звичайнісінької каструлі. До речі, не знаючи цього, на перший погляд, і не здогадаєшся, що це посуд.

Також Ірина Павлівна розповіла, що фрески та неймовірні казкові сюжети, які прикрашають стіни кафе були створені херсонськими художниками.

Читайте також:  Керівництво «Золотого ключика» просить громаду та херсонців оберігати унікальний заклад

Все внутрішнє та зовнішнє оздоблення будівлі — це дорогоцінна робота, яку залишили нам майстри 80-х років. Керівництво та працівники «Ключика» щосили намагаються зберегти всі елементи декору в оригінальному стані та реставруючи деякі картини максимально точно відтворюють  зображення.

Детальніше про інтер’єр єдиного в Україні дитячого клубу-кафе дивіться в інтерв’ю з Іриною Павлівно: