Сьогодні своє п’ятдесятиріччя святкував Херсонський академічний  обласной театр ляльок 

2 года назад 0

Урочисте святкування у театрі розпочали з вистави «Ніч проти Різдва», створеної за мотивами однойменної повісті класика української літератури Миколи Гоголя в перекладі Максима Рильського. На сцені зі специфічною системою освітлення та серйозними комп’ютерними програмами працівники театру та актори створили атмосферу чарівної Різдвяної ночі, де переплелися давні легенди й картини життя тогочасного українського села, реальне й уявне, фантастичне і комічне.

Херсонська Обласна рада, на чолі з заступником йї голови, Юрієм Власовим,  привітала колектив театру зі святом:

«Я вперше у вашому театрі і приємно вражений організованістю колективу та створеною атмосферою. Отримав велике задоволення від перегляду вистави. Вітаю з таким поважним ювілеєм та бажаю вдячних глядачів».

Також колектив лялькового театру отримав привітання від Голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука. У своєму слові він зазначив, що заклад завдяки творчій діяльності професіоналів-ентузіастів став одним із провідних культурних осередків Херсонщини та побажав талановитому колективу успішних театральних сезонів, втілення творчих задумів та цікавих проєктів.

У рамках заходу за плідну творчу працю, спрямовану на виховання підростаючого покоління в дусі добра, гуманізму, любові до Батьківщини та з нагоди 50-річчя заснування Херсонського обласного театру ляльок Почесною грамотою обласної ради було відзначено:

  • Нестерьонок Андрія Івановича – помічника головного режисера;
  • Чуприну Тетяну Петрівну – артистку-ляльковода, провідного майстра сцени;
  • Шумаріну Тамару Аркадіївну – завідуючу трупою;
  • Яковлєва Олега Сергійовича – артиста-ляльковода, провідного майстра сцени.

Крім того, подяку Голови Обласної ради отримали:

  • артистка-ляльковод, провідний майстер сцени Герасименко Галина Іванівна;
  • артист-ляльковод вищої категорії Животов Микола Іванович;
  • артист-ляльковод вищої категорії Попкова Анжела Анатоліївна;
  • артист-ляльковод вищої категорії Рубльов Станіслав Вадимович;
  • артистка-ляльковод 1-ї категорії КравцоваСвітлана.

Довідково: театр ляльок у Херсоні має свої традиції. Він був заснований у 1971 році та радував не одне покоління глядачів. Колектив молодий, енергійний, талановитий та добре знає уподобання тих, для кого готував свою нову роботу. Тож двері його будівлі завжди відкриті для нових відвідувачів.

Пресцентр Херсонської Обласної ради