«Три празники приходять у гості» – новий проєкт від Херсонського обласного центру народної творчості

3 года назад 0

«Три празники приходять у гості» – такий проєкт започаткували у Херсонському обласному центрі народної творчості. Тут поєднали виступи колективів області на тему Різдва, Маланки та Водохреща. Святкові співи через карантин транслюватимуть в інтернеті.

Понад 20 вокальних колективів заспівали різдвяну пісню «Добрий вечір тобі, пане господарю» у своїх громадах. Про це розповів завідувач відділу креативних індустрій та нематеріально-культурної спадщини Херсонського обласного центру народної творчості Олексій Абзелімов:

«В інтернет-режимі вийде великий відеопроєкт, який називається «Добрий вечір тобі, пане господарю». Цей флешмоб увібрав у себе 20 кращих виступів вокальних колективів нашого Таврійського краю».

Цього року, розказує Олексій Абзелімов, колядувати та щедрувати довелося онлайн через карантинні обмеження, однак від реалізації проєктів не відмовилися:

«Кожного року у кожній громаді, у кожному селі ходять колядники, щедрувальники, вони ходять, вітають людей зі святами, але ж, оскільки в цьому році в нас є заборона, наші колективи дуже гарно відреагували на це. Якщо ми не можемо завітати офлайн у кожну домівку з колядкою чи щедрівкою, ми можемо завітати онлайн».

До проєкту «Добрий вечір тобі, пане господарю» доєдналися, розказує Олексій Абзелімов, капелани та військовослужбовці прикордонного загону.

Підсумком проєкту стане спільний кліп пісні у різному виконанні.