У Туреччині готовий до видання путівник «Чарівна Україна» турецькою мовою

5 лет назад 0

Студенти та викладачі Стамбульського університету підготували до видання путівник турецькою «Чарівна Україна».

Про це в ексклюзивному інтерв’юУкрінформу розповіла філолог-східнознавець, викладач Стамбульського університету Ірина Дрига. 

«Ми вже зробили та продовжуємо робити проекти зі студентами – готовий до видання путівник турецькою мовою «Чарівна Україна», ще три проекти на стадії виконання», — розповіла про свою роботу науковиця.

Вона також розповіла, що українські науковці отримали змогу працювати у турецьких архівах, що дає змогу вивчати документи, які стосуються українсько-турецьких відносин та історії України з першоджерел.

«Центральний османський архів розкрив нам середньовічні реєстри – «джиз’є», що проливають нове світло на історію населення приазовських степів. Підготовка та отримання Томосу полегшила доступ до фондів Вселенського Патріархату з рідкісними пам’ятками лексикографії», — повідомила науковиця.

Вона також розповіла, що у науковій роботі українцям допомагають недоступними в Україні джерелами та консультаціями інші наукові та освітні осередки, зокрема інститут Тюркіят Стамбульського університету, Центр грецької культури при консульстві Греції та Німецький інститут в Стамбулі.