У зруйнованому будинку культури на Херсонщині зняли відео на пісню з альбому “Ти Романтика»

2 месяца назад 0

У зруйнованому будинку культури в селі Посад-Покровське Херсонської області зняли відео на композицію “Спочатку було Слово” з альбому “Ти [Романтика]».

Відео в інстаграмі.

Пісню виконують співзасновник проєкту “МУР” Олександр Хоменко та бандуристка Інна Іщенко. Відео зняв Данило Завгородній.

“600 пустих стільців. 600 глядачів. Які тепер зустрінуть одне одного лише десь у твоїй голові” , – йдеться в дописі.Унаслідок російських ударів по селу будинок культури був зруйнований. За директорки Олени Таточенко заклад відновленню не підлягає. Також навесні у 2022 році в сховищі під будинком культури ховалися місцеві жителі від обстрілів окупаційних військ.
 

  • 29 лютого український гурт МУР альбом-мюзикл про поетів Розстріляного відродження і мешканців Будинку "Слово" – Ти [Романтика]. Він складається з 17 композицій. Музиканти називають свій альбом мюзиклом про письменників і закликають слухати його послідовно як суцільну історію. 
  • Також в альбомі можна почути фрази із фільму "Будинок Слово. Нескінчений роман" режисера Тараса Томенка. 19 березня трейлер цієї стрічки. Вона вийшла у прокат 9 травня. У ньому зіграв режисер із Херсона Андрій Май у ролі поета Володимира Сосюри. Журналісти “Вгору” про те, як режисер Андрій Май випадково потрапив на зйомки фільму "Будинок «Слово». Нескінченний роман", про роль Володимира Сосюри та життя в окупації Херсона.