Українські гроші: у Херсоні з’явилася нова вулична виставка семирічного хлопчика

8 месяцев назад 0

У Херсоні забиті вікна однієї з будівель прикрасили роботами семирічного Нестора Сороки, який почав малювати в окупації. Вулична виставка розміщена в межах проєкту “На плаву” громадської організації “Центр культурного розвитку "Тотем" та за підтримки Міжнародного фонду "Відродження".

Журналісти зробили світлини вуличної виставки.

“Нестор Сорока малював українську гривню, американський долар, євро, англійський фунт. Хлопець передивлявся в ютубі всі валюти світу. Проте жодного разу не малював російський рубль”, – написали організатори.

На питання, чому малює Нестор Сорока саме гроші, він відповідає: “Тому, що вони красиві”. І додає: “Українська гривня найкрасивіша».

Нагадаємо, 28 липня в центрі Херсона перша вулична галерея – роботи художниці Світлани Юр’євої у вікнах Будинку вчителя. 

Також 20 серпня в Херсоні на плитах ОСБ, якими забиті вікна одного з магазинів, з’явилися малюнки авторства херсонського митця Олександра Танасюка. На картинах зображені день звільнення Херсона, затоплення міста та вид із бібліотеки ім. Гончара.

Ще одна виставка 31 серпня з'явилася у вікнах одного із закладів культури Херсона. Представлені роботи художниць Олександри Паранченко та Євгенії Решетникової.

А 7 вересня в Херсоні забиті вікна будівлі прикрасили роботами місцевого художника-графіка Володимира Рейнхарта.