Український хор став найкращим на фестивалі у Флоренції

6 лет назад 0

Київський дитячий хор "Щедрик"отримав головну відзнаку Міжнародного фестивалю оркестрових і хорових колективів у Флоренції, Італія.

"Щедрик" визнали найкращим з-поміж 11 колективів, повідомляє Gazeta.ua

Хор, до якого входять 54 співаки, здобув гран-прі фестивалю — статуетку "Золотого Давида", а також 2 золоті медалі — у віковій категорії юнацьких хорів і в категорії виконання духовної музики.

Диригент і художній керівник хору  Маріанна Сабліна  отримала спеціальну нагороду як найкращий диригент фестивалю.

Хор "Щедрик" виконав 6 творів: класику Бальдассаре Донаті "Гальярда" та Іоганна Себастьяна Баха, частину з "Магніфікат" і твори сучасних українських композиторів — "Глорію" Вікторії Польової, "Алілуя" Валентина Сільвестрова, "Крокове колесо" Ганни Гаврилець та "Наспів" грузинського композитора Нугзара Вацадзе.

"Вони звучали дійсно єдиним голосом. Це справді сильний колектив, де дуже помітна велика школа, музична традиція їхньої країни. Слухаючи хор "Щедрик", розумієш, що Україна має давню та багату музичну традицію", – каже засновниця Флорентійського хорового фестивалю  Карла Дзанін.

Фестиваль оркестрових і хорових колективів проводить міська ради Флоренції. Його нагороди мають виключно артистичну цінність і не мають фінансового еквіваленту.