Знайдено записник першого у світі критика Шекспіра

7 лет назад 0

Записник, датований XVII…

Під назвою «Шекспір: комедії і трагедії», його виявили серед колекції антиквара XVIII ст. Джона Лавдея, – інформує видання The Daily Telegraph.

Метью Хейлі, керівник департаменту книг та рукописів аукціону Bonhams, оцінив цей записник для телевізійного шоу Antiques Roadshow.

Він сказав, що лот, швидше за все, принесе більше ніж $ 37 000 на аукціоні і визнав, що він несе у собі «велике наукове значення» і змусив експерта «тремтіти».

Він сказав: «Це дуже невеликий рукопис – крихітний записник, розміром із сірникову коробку, написаний рукою XVII століття».

«Ми не знаємо людини, яка написала його, але, очевидно, що вона жила у XVII століття та відвідувала п’єси Шекспіра й робила замітки або ж читала перші чотири друковані видання Шекспіра».

«Цікаво, що записник не містить історії і можна лише припускати, чому. Наскільки я міг побачити, автор записував цитати, уривки або фрази, які йому сподобалися. Я помітив цитату з Дванадцятої ночі, але думаю, що він охоплює досить велику кількість п’єс».

«Очевидно, що у той час не було так багато грамотних людей і не усі мали доступ до друкованих видань Шекспіра. Це така захоплююча таємниця».

«Англійська література як предмет з’явилася приблизно у 1900 рік, до цього ніхто не вивчав літературу, а особливо п’єси. Проза і поезія сприймалися, як більше наукові або інтелектуальні».

«Ніхто не починав редагувати твори Шекспіра в академічному плану до XVIII століття. Шекспір був відомий як національний драматург і народний поет, набув певного міфологічного статусу, але люди не розглядали його в академічний, аналітичний спосіб. Але, можливо, власник записника так».

Пан Хейлі сказав, що документ, який розшифровується, може надати докази того, що не всі п’єси Шекспіра були написані ним самим, у той час як цитовані рядки можуть відрізняються від тих, які використовуються сьогодні.