18% представників українського агросектору стикались з корупцією в земельних питаннях

2 года назад 0

За результатами опитування USAID Агро 18% представників українського агросектору стикались з корупцією в земельних питаннях. З цієї кількості більшість — це представники малого бізнесу (21%). Про це йдеться в матеріалі «Чи реально оформити землю без хабаря: результати опитування аграріїв про прояви корупції» на Kurkul.com.

Так, найчастіше аграрії в земельній сфері стикались з потребою отримання витягу з земельного кадастру чи проведення нормативно-грошової оцінки земельної ділянки. Щодо цих потреб помічено тенденцію зниження проявів корупції. Також бачимо зміни й в інших питаннях взаємодії з земельними органами чи представниками влади.

Щодо найбільш корумпованих органів, то третина респондентів назвала Держгеокадастр і його підрозділи на місцях. Ще майже третина назвала сільські чи міські ради та ОТГ.

«В порівнянні з попередньою хвилею опитування є певні зміни, хоча для лідерів антирейтингу вони незначні. Певне зниження помічено щодо місцевих державних організацій — з 15% до 12%. У цьому році було включено також варіант військово-цивільних адміністрацій, але за нього проголосувало менш як 2%», — розповіла експертка агентства Info Sapiens Тетяна Костюченко.