Аудитслужба помітила підтримку херсонського сільгоспвиробника

6 лет назад 0

Торік держава підтримала херсонських аграріїв майже на 8 млн грн

У 2017 році обласна конкурсна комісія з питань надання державної фінансової підтримки провела ряд засідань для подальшого здійснення державної допомоги аграріям через механізм здешевлення кредитів. Такі заходи здійснено для того, щоб частково компенсувати суб’єктам господарювання АПК відсоткову ставку за залученими кредитами для розвитку агровиробництва за рахунок держави.

Обласна профільна комісія розглянула від 39 підприємств 58 заявок для отримання державної допомоги та відповідні документи, що додаються до них. Офіційними рішеннями Комісії 36 підприємств включено до Реєстру позичальників, які мають право на компенсацію відсоткової ставки за залученими кредитами і відповідними кредитними угодами (54). При цьому загальна сума призначеної агропідприємствам Херсонщини компенсації склала понад 7,7 млн грн.

Крім того, у 2017 році Комісія обґрунтовано відмовила чотирьом агропідприємствам в наданні державної підтримки через невідповідність поданих заявок загально визначеним умовам.

Державні аудитори продовжують ретельно відстежувати надання фінансової підтримки, у тому числі дрібним підприємствам галузей агропромислового сектору, особистим селянським і фермерським господарствам Херсонщини.

Варто зазначити, що надання адресної допомоги регламентовано Порядком використання коштів, передбачених у державному бюджеті для фінансової підтримки заходів в агропромисловому комплексі шляхом здешевлення кредитів, затвердженим постановою Уряду від 29 квітня 2015 року № 300 (із змінами).

Прес-служба Управління Південного офісу
Держаудитслужби в Херсонській області