Без Каховської ГЕС доведеться попрощатися із херсонськими кавунами, — експерт

8 месяцев назад 0

Пендзин розповів, що період, за який вода повернеться після відновлення греблі на ті території, де була, — це років п’ять.

Член економічного дискусійного клубу Олег Пендзин заявив, що сільське господарство на півдні України, як мінімум, 2 роки буде "стояти мертвим".

"Це точно. Там не буде ні кавунів, ні кабачків, ні помідорів. Нічого там не буде рости без поливу. Якщо відмовляться відбудовувати ГЕС, то сільського господарства на півдні країни взагалі ніколи не буде. До того ж, страждає там зараз не тільки аграрний сектор"
, — сказав він в УНІАН.

За його словами, на Півдні є потужні споживачі води, які використовують її у власному технологічному процесі, а без цього вони теж не будуть працювати.

Пендзин розповів, що період, за який вода повернеться після відновлення греблі на ті території, де була, — це років п’ять.

"Ви маєте розуміти, що перекривати греблю і створювати обміління на нижній течії Дніпра ніхто не буде. Вода набиратиметься у Каховське водосховище поступово", — додав експерт.

Підрив Каховської ГЕС — наслідки В Мережі опублікували свіже відео зруйнованої Каховської ГЕС. Ці кадри підтверджують, що станція не підлягає відновленню і може бути відбудована тільки з нуля.

Експерти "Української природоохоронної групи" переконані, що Україні буде соціально, екологічно та економічно значно вигідніше відродити Великий Луг замість відновлення знищених росіянами Каховського водосховища і ГЕС.