Борги колишніх районів передали новому Каховському району

3 года назад 0

Невикористані від продажу майна кошти перерахують Таврійській і Каховській громадам.

Старі борги, що виникли в районах у часи правління президента-втікача Віктора Януковича передали новому Каховському району. Відповідне рішення про прийняття цих боргових зобов’язань 9 липня прийняла районна рада. 

— Ці борги складаються з позик, які районні бюджети були змушені брати в 2010-2014 роках для виплати зарплати, енергоносіїв та інші витки. Загалом їхній розмір на сьогодні — більше 3 млн грн. З них 1,65 млн грн — борги колишнього Верхньорогачицького району, 708 тис. грн — Великолепетиського, майже 700 тис. грн — Горностаївського і майже 130 тис. грн — Чаплинського районів, — розповіла начальниця відділу фінансів Каховської райдержадміністрації Наталя Яворницька.

Крім того райрада розподілила двом місцевим громадам залишки невикористаних від продажу колишньої дитячої поліклініки і адмінбудівлі в Каховці коштів. 3,1 млн грн передадуть Каховській міськраді на реконструкцію приміщень центральної міської лікарні, капремонт головного корпусу міського центру первинної медико-санітарної допомоги, капремонти системи опалення школи №3 і приміщень школи №4. А 640 тис. грн направлять на реконструкцію комплексу міської лікарні Таврійська.

— Це кошти, які залишились в старому районному бюджеті від продажу будівлі в Каховці. Ліквідована райрада не встигла направити їх за призначенням, тому ми повинні розподілити їх між двома громадами. Таврійськ теж має право на свою частку, оскільки до складу цієї громади увійшли 3 сільради колишнього району, — пояснив голова Каховської райради Валерій Брусенський.

Також частину коштів вирішили передати іншим громадам. По 200 тис. грн отримають Верхньорогачицька громада на виплату заборгованості по зарплаті працівникам місцевої лікарні та Великолепетиська громада на ремонт внутрішніх туалетів ясла-садка №1.

Олег БАТУРІН.