Бюджет громади отримав понад 2 млрд. гривень 

2 года назад 0

Херсонська міська територіальна громада за підсумками минулого року отримала для свого розвитку та забезпечення соціальних потреб мешканців понад 2 млрд. гривень податків і зборів, що на 335 млн. перевищує показники 2020 року. 

«Основною складовою Херсонського бюджету у 2021 році став податок на доходи фізичних осіб. Його було сплачено більш як 1,4 млрд. гривень», — повідомили у прес-службі Головного управління

ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі.

Окрім того, важливими джерелами наповнення місцевого бюджету були надходження від сплати єдиного податку ‒ 349 млн. грн., плати за землю ‒ понад 104,3 млн., податку з реалізації роздрібної торгівлі підакцизних товарів ‒ понад 91 млн. та податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки ‒ більш ніж 36,2 млн. грн.

Податківці зазначають, що системне наповнення дохідної частини бюджету базується, перш за все, на сумлінному ставленні до сплати податкових зобов’язань свідомих платників. А сплачені до бюджетів місцевих громад податки сприяють розвитку інфраструктури, забезпечують достойне фінансування соціальної сфери, покращення рівня життя громади.

Анатолій НІКОЛАЄВ.