Через онлайн аукціони в травні відбулось понад 500 земельних торгів

10 месяцев назад 0

У травні відбулося понад 500 успішних земельних торгів у системі Прозорро.Продажі. З них понад 100 — це аукціони із продажу ділянок. Про це свідчать дані «Земельного бота» у Telegram від ТОВ «Українська універсальна біржа». 

«Приватні виконавці та представники державної виконавчої служби продавали землі різного призначення, зокрема і сільськогосподарського. А от громади комунальні землі відповідно до закону можуть продавати лише несільськогосподарського призначення: під комерційні, промислові об’єкти, під іншу забудову тощо. Тож за результатами травня продавці ділянок отримали дохід у понад 40 млн грн», — йдеться у повідомленні.

Відповідно понад 400 земельних аукціонів — це оренда державних та комунальних ділянок. За результатами цих торгів місцеві та державний бюджети щомісяця поповнюватимуться на 44,8 млн грн. 

Читати за темою: Держгеокадастр розпочав реєстрацію меліоративних мереж

Найбільше учасників на ці торги у травні залучили на майданчику ТОВ «Українська універсальна біржа». Тут допомогли успішно підготувати та подати 155 пропозицій, більшість із яких стали переможними.

«Серед найцікавіших лотів, які придбали на майданчику УУБ, було 7 га ріллі на Дніпровщині, яку придбали у приватного виконавця. На ділянку претендувало 3 фермери. Кілька земельних наділів сільськогосподарського призначення орендували через майданчик УУБ на Полтавщині, Чернігівщині Одещині тощо. Багато ділянок мають досить великі площі у 16-18 га, що дозволяє агровиробникам суттєво розширити межі своїх угідь», — розповіли аналітики УУБ.  

Нині у системі онлайн аукціонів також багато цікавих пропозицій з оренди та продажу землі: понад 1 400 оголошень із різних куточків України. І щодня вони доповнюються новими оголошеннями.

Моніторити публікації із новими лотами досить просто та легко з допомогою Земельних ботів у Телеграмі чи у Вайбері. Користувачеві варто лише підписатися у зручному додаткові та обрати параметри.

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2023 р.