Через шахраїв 8 жителів Херсонщини втратили понад 195 тисяч гривень

2 месяца назад 0

Поліція вкотре закликає громадян бути пильними під час купівлі транспортних засобів. 

Шахрай ошукав 35-річного чоловіка, який намагався купити авто в мережі Інтернет. На сервісі оголошень заявник знайшов повідомлення про продаж потрібної йому автівки. Під час переписки з продавцем той попросив завдаток, адже мав інших клієнтів на транспортний засіб. Заявник кількома переказами перерахував на рахунок продавця 65000 гривень. Після чого оголошення з сайту видалили, продавець на повідомлення не відповідає.

Про це повідомляє пресслужба поліції Херсонської області.

Обирайте лише перевірені ресурси для онлайн-покупок і ніколи не перераховуйте гроші за товар наперед. Перевірте фото автомобіля за допомогою пошукових систем. Якщо такі ж фото використовуються в інших оголошеннях, а інформація про авто не збігається, то ви натрапили на шахраїв. При купівлі дороговартісного автомобіля, оплату здійснюйте тільки при особистій зустрічі з продавцем, після перевірки реального технічного стану автівки та документації.

За останні кілька днів 7 жителів області потерпіли від фейкових повідомлень про грошову допомогу. У соціальних мережах люди натрапляли на повідомлення про нарахування виплат від різних організацій, переходили за посиланнями, вводили реквізити банківських карток, після чого з їх рахунків зникали усі кошти. Загалом, заявники втратили 130000 гривень.

Поліція вкотре закликає не переходити за підозрілими посиланнями, нікому не передавати дані банківських карток та рахунків, а інформацію про виплати брати лише з офіційних джерел.

За усіма фактами поліція відкрила провадження за ст.190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України.