Чому сири з козиної ферми у Мар’янівці стрімко подорожчали

4 месяца назад 0

Останнім часом козиній фермі у Мар’янівці Каховського району окупанти приділяють велику увагу. Не лише пропагандисти там є частими гостями (навіть головний з них алєксандр малькєвіч хвалив у Телеграм мар’янівських кіз), а і дітей з окупаційних шкіл району привозять на екскурсію.

Про Тавричанську, наприклад, окупаційна адміністрація Каховського «муніципального округу» писала: «Керівництво школи домовилось з містоутворюючими підприємствами «Агробізнес +» і «Асканійське» про проведення пізнавальних і профорієнтаційних екскурсій».

Власниками підприємств, нагадаємо, є батько і син едуард і данііл репілевські. Вони не лише відразу перейшли на службу до окупантів — едуард репілевський ще і встиг побути окупаційним міністром сільського господарства і рибальства. Не лише побув, а і вкрав кілька мільйонів рублів, які призначались для зарплати його підлеглим (NewDay ua про це писав). Окупанти не лише його не покарали за це, а й дали другий шанс. Як стало відомо днями, зрадник шанс використав. «Перший учасник вільної економічної зони Херсонської області — виробник сирів ТОВ «Агробізнес» з нашого округу», — повідомила окупаційна адміністрація Каховки. Пообіцявши, що приклад репілевських наслідуватимуть ще 14 підприємств лівобережжя. Таким чином російська пропаганда ще довго матиме чудову можливість торохтіти про те, що «приватний бізнес на Херсонщині успішно розвивається». Поки ж зміну статусу господарства репілевських відчули лише покупці.

За кілька днів до Нового року у Генічеську стрімко і суттєво подорожчала продукція козиної ферми. Бринзу, яка раніше коштувала 450, стали продавати по 650 руб/кг. Козині сири подорожчали від 600 і 700 до 750 і 900 руб/кг.

Борис ВИНОГРАДОВ,