Держекоінспекцією нараховано 260 тис. грн збитків завданих державі ТОВ «ТД Ітака»

Держекоінспекцією нараховано 260 тис. грн збитків завданих державі ТОВ «ТД Ітака»

7 лет назад 0

Як неодноразово повідомлялося раніше, питання дотримання вимог природоохоронного законодавства при організації функціонування міського звалища знаходиться на особистому контролі начальника Державної екологічної інспекції у Херсонській області Устина Мальцева.

Нагадаємо, що на сьогоднішній день ситуація зі сміттям в Херсоні критична, фірма ТОВ «ТД Ітака» займається захороненням відходів на міському звалищі з відвертим ігноруванням вимог природоохоронного законодавства.

Після звернення Державної екологічної інспекції у Херсонській області до Херсонської міськради було нарешті вирішено питання укладення договорів про захоронення твердих побутових відходів між ТОВ «ТД Ітака» та перевізниками твердих побутових відходів по місту Херсон.

Завдяки принциповій позиції екологів встановлено, що земельна ділянка площею 0,7466 га самовільно зайнята товариством та засмічена побутовими відходами. Директора ТОВ «ТД Ітака» притягнуто до адміністративної відповідальності.

Крім того, державними інспекторами з охорони довкілля проведено розрахунок збитків, заподіяних державі внаслідок засмічення ТОВ «ТД Ітака» земельної ділянки прилеглої до міського звалища по вул. Ракетна, що склали – 253 844,00 грн. та внаслідок самовільного зайняття товариством земельної ділянки на суму – 11 306,00 грн.

Для вжиття невідкладних заходів реагування Держекоінспекцією у Херсонській області матеріали по зазначеному факту направлені до обласної прокуратури.