Дев’ять проєктів допустили до голосування на бюджет участі у Новій Каховці

3 года назад 0

Переможці стануть відомі вже у вересні.

Започаткувати “мандрівний робоклуб”, облаштувати майданчик для дресирування собак, створити трасу здоров’я у парковій зоні. Ці та інші проєкти претендуватимуть на перемогу в першій програмі бюджету участі, започаткованій у Новій Каховці. 

Загалом до голосування тут допустили 9 поданих проєктів. Таке рішення днями прийняла місцева експертна рада з питань громадського бюджету. Саме ж голосування проходитиме з 1 по 15 вересня, а вже до кінця вересня стануть відомі переможці.

Серед допущених до голосування є проєкт встановлення дитячого ігрового комплексу по вул. Паркова, 5, реконструкції двох спортмайданчиків у мікрорайоні Сокіл, відновлення ігрового майданчика біля вул. Першотравнева та М. Букіна, видання друком хроніки щоденних подій під час Революції гідності на столичному Майдані та в Новій Каховці і проведення “Ігор патріотів на Каховському плацдармі”.

Загалом на цьогорічний бюджет участі в Новій Каховці подали 21 проєкт на загальну суму в майже 5 млн грн. Серед тих, що не були допущені до голосування: проєкт відновлення “кам’яних вишиванок” на фасаді школи №1 ім. О. П. Довженка, створення краєзнавчого музею у Дніпрянах, капремонт асфальтового покриття подвір’я гімназії №2 ім. А. Бахути, відновлення фасаду приватної багатоповерхівки на пр-ті Дніпровському, 25 та інші.

Загалом на реалізацію проєктів бюджету участі заплановано виділити з місцевого бюджету у 2022 році 1 млн грн. 

Бюджет участі активно впроваджується в багатьох територіальних громадах. Завдяки ньому в Чаплинці і Присиваській ТГ Каховського району, Херсоні, Каховці, Новорайській громаді Бериславського району та інших вдалося встановити сучасні спортивні та дитячі майданчики, провести нові фестивалі, відкрити міні-контактний зоопарк і реалізувати безліч інших ідей.

Нагадаємо, що в Каховці в цьому році заявили про неможливість профінансувати проєкти-переможці бюджету участі-2020 через відсутність коштів у місцевому бюджеті.

Олег БАТУРІН.