«Херсонелектротранс» закуповує матеріали у компанії, поміченої в сумнівних закупівлях

8 месяцев назад 0

11 вересня КП «Херсонелектротранс»  договір на закупівлю профнастилу та супутніх матеріалів без конкурентних торгів. Вартість угоди складає 301 695,10 грн. Закуповують профнастил, листи рубані та інші супутні матеріали. Пряму угоду уклали з ПП «Мікрас Плюс». 

Компанія  у розслідуванні Дозорро у 2020 році. Тоді Херсонська міська клінічна лікарня ім. Є. Є. Карабелеша оголосила  послуг з обстеження хворих з очікуваною вартістю 1,2 млн  грн. В ході розслідування з’ясувалось, що замовник сам міг робити такі обстеження.

Тоді торги за першим аукціоном не відбулися. Тому замовник оголосив другу . На другий раз переможця обрали — це було ТОВ «УКРІННМЕДИЦИНА 2007», яке на перші відкриті торги не підкріпило низку документів. Першого разу пропозицію компанії відхилили, але вона виправилася на нових торгах. Другий учасник теж приходив і на попередні торги. Але, як і минулого разу,  не надав багато документів.

Переможець вперше брав участь у публічних закупівлях. Водночас другий учасник — ПП «Мікрас Плюс», яке зараз постачатиме профнастил для «Херсонелектротранс», мав на той момент кілька підрядів у регіоні, але вони стосувались послуг з прибирання доріг, реконструкції електромереж, послуг з рослинництва та капремонти будівель. А  всі його КВЕДи пов’язані з будівництвом і торгівлею будматеріалами та не мають стосунку до надання медичних послуг.  

Ймовірно фірма «Мікрас Плюс» не планувала отримувати підряд і подавалася на торги лише для імітації конкуренції.

Відтак, «Херсонелектротранс» без конкуренції віддав підряд «багатостаночникам», що можуть і дороги підмітати, і хворих обстежувати, і матеріали продавати. Такий підхід замовника може свідчити як про терміновість закупівлі, так і про свідомий вибір саме цього постачальника та навмисне ігнорування конкурентної процедури.