Херсонка отримала назад свої кошти за неякісну ювелірку

7 лет назад 0

Днями до Головного управління Держпродспоживслужби у Херсонській області із скаргою на якість нещодавно придбаних золотих сережок звернулася мешканка м. Херсон.

Як повідомила громадянка, сережки вартістю 4800 грн. почали втрачати свою якість, залишаючи чорні сліди на шкірі. Звернувшись до магазину, споживач не задовольнив свої вимоги щодо повернення коштів — власник магазину наполягав, що сережки втрачають якість внаслідок порушення умов експлуатації – дії хімічного впливу від фарби або лаку для волосся.

За консультацією споживач звернулась до однієї із ювелірних майстерень, яка займається виробництвом ювелірних виробів, де їй роз’яснили, що причина чорних слідів — невідповідність ювелірного виробу золоту 583 проби.

Фахівці управління захисту споживачів ГУ Держпродспоживслужби надали допомогу споживачу щодо складання претензії до магазину, у телефонному режимі роз’яснили власнику магазину права споживача передбачені ст.8, ст.17 Закону України «Про захист прав споживачів» та запропонували провезти незалежну експертизу у Регіональному відділенні пробірної палати у м. Одесі. Господарюючий суб’єкт без проведення незалежної експертизи погодився повернути споживачу кошти у сумі 4800 гривень.