Херсонська МВА поновила договори оренди землі з компанією, пов’язаною з оточенням Медведчука

5 месяцев назад 0

Херсонська МВА поновила договори оренди земельних ділянок з компанією ТОВ "Глуско Ретейл". Відповідне розпорядження очільника міської військової адміністрації Романа Мрочка оприлюднене на сайті міськради. 

Договори було поновлено на оренду трьох земельних ділянок під автозаправні станції відомої мережі "Глуско". Які саме ділянки, в документі не вказується через воєнний стан. 

За даними аналітичної системи Youcontrol, ТОВ "Глуско Ретейл" — одна з компаній так званої "групи Нісана Моісеєва" — українського бізнесмена з російським походженням, якого пов'язують зі зрадником України, екс-нардепом Віктором Медведчуком. Зокрема, його називають довіреною особою проросійського політика та кума путіна. 

У листопаді 2016 року Нісана Моісеєва журналісти побачили разом із Медведчуком та іншим колишнім нардепом Тарасом Козаком (ОПЗЖ), якого Президент України позбавив українського громадянства після початку повномасштабного вторгнення. Всі троє були на борту приватного літака, який прибув до Жулян з московського Внуково, незважаючи на те, що прямі перельоти між країнами заборонені. 

З початку 2019 року ТОВ "Глуско Ретейл" фігурує в кримінальному провадження СБУ щодо незаконного ввезення на територію України палива виробництва російської "Роснєфті" та ухилення від сплати податків у великих розмірах, про що свідчать відповідні ухвали суду. В ухвалі зазначено, що схема діяла протягом 2017-2022 років. Наразі досудове розслідування триває. 

У 2021 році Служба безпеки України заявила про викриття масштабної оборудки з "тіньової" реалізації неякісних нафтопродуктів, проводяться масові обшуки в структурах компанії "Глуско". За офіційними даними правоохоронців, орієнтовна сума ухилення від сплати податків становить близько 240 млн грн. В СБУ повідомили про понад 140 санкціонованих обшуків у 13 офісних приміщеннях, 7 нафтобазах, 13 морських суднах, 105 автозаправних станціях та 2 відділах митного оформлення.