Херсонська верф SMG модернізує 6 суден для Нідерландів

3 года назад 0

Фахівці Херсонської верфі Smart Maritime Group (SMG) успішно продовжують проект з модернізації серії суховантажів, що належать компанії EemsWerken B.V. (Нідерланди).

Як інформує прес-служба SMG, сьогодні на стапелях підприємства знаходяться відразу 4 судна нідерландської компанії — до суховантажів «EEMS Servant» і «EEMS Solar», що зайшли на верф у січні, в березні приєдналися «EEMS Spirit» і «EEMS Stream».

Роботи з модернізації «EEMS Servant» і «EEMS Solar» на даний час перебувають на завершальній стадії. У понеділок, 22 березня, «EEMS Solar» було переміщено в док-камеру для спуску на воду, за ним — черга «EEMS Servant». Після випробувань судна будуть передані замовнику.

Тим часом, на судні «EEMS Spirit» вже здійснене розрізання корпусу і встановлена секція ​​днища. Почалися роботи і на «EEMS Stream».

Під час модернізації кожне судно подовжується за рахунок вставки на 12 метрів і стає двотрюмним. При цьому, сумарний обсяг трюмів збільшується більш ніж на 700 куб. м. Також фахівці верфі прокладають нові системи трубопроводів і встановлюють нові кришки люків. Окрім того, в кормовій частині судна встановлюється аварійна шлюпка, що сама скидається у воду. Для реконструкції кожного судна використовується близько 190 тонн високоякісного металу.

У результаті модернізації максимальний дедвейт кожного судна збільшується на 20%.

SMG уклала контракт на модернізацію 6 суден нідерландської компанії EemsWerken B.V. Контракт планується повністю виконати в липні 2021 року, його вартість склала близько 100 млн. грн.

Анатолій НІКОЛАЄВ.