«Херсонтеплоенерго» планує підвищення тарифів на опалення: кого це стосується

6 месяцев назад 0

Початок опалювального сезону в Херсоні – це купа проблем та запитань. Чи буде підвищення тарифів – одне з них.

«Гривна» звернулася до Херсонської міської військової адміністрації із запитанням, чи планується підвищення тарифів на опалення міським комунальним підприємством «Херсонтеплоенерго».

Нам відповіли:

«З урахуванням дії Меморандуму про взаєморозуміння щодо врегулювання проблемних питань в сфері теплопостачання теплової енергії та постачання гарячої води в опалювальний період 2021-2022 років та враховуючи вимоги Закону України «Про особливості регулювання відносин на ринку природного газу та у сфері теплопостачання під час дії воєнного стану та подальшого відновлення їх функціонування» № 2479-ХІ від 29.07.2022 року тариф для потреб населення буде на рівні опалювального сезону 2021/2022 років, а саме 2002,16 грн/Гкал. Даний тариф було затверджено рішенням виконавчого комітету Херсонської міської ради № 767 від 16.11.2021 року».
Отже, для населення тариф не змінюється.

Однак варто очікувати змін для бюджетних споживачів (лікарні, заклади освіти, державні установи) та інших споживачів (підприємства, організації, комерційні структури).

«МКП «Херсонтеплоенерго» надало розрахунки про перегляд тарифів на послугу з постачання теплової енергії для потреб населення, бюджетним установам, іншим споживачам в опалювальному періоді 2023-2024 років, проте розмір розрахованого економічно обґрунтованого тарифу для населення застосовуватися не буде», — повідомили нам у ХМВА.