Хто допомагатиме Херсону закупити «Еталони»

6 лет назад 0

12 березня 2018 року в інтернет-просторі Херсонщини з’явилася новина про те, що комунальним автобусом для Херсона стане “Еталон”.

Грунтуються публікації на повідомленні співзасновниці ГО “Транспорт Херсона” Людмили Чайки у соцмережах:

"ХКТС будет обращаться за помощью к Эталону. Попутно собирают предложения по банкам для лизинговых предложений. Пока наилучшее предложение у УкрГазБанка".

читайте: Коммунальным автобусом для Херсона станет "Эталон"

Утім, стало відомо, що остаточне рішення про вибір марки автобусів ще не прийнято. Як не визначений іще банк. Тривають обговорення, робота з документами, йдуть фінансові розрахунки. Й оскільки інформація про “найкращі” пропозиції саме від Укргазбанку просувається не вперше (згадаймо й тролейбусну тему), то ситуацію виріщили прокоментувати й представники інших банківських установ. 

ПриватБанк вважає, що пропонує більш вигідні умови придбання херсонського міського комунального транспорту і надає коментар:

— ПриватБанк звертає увагу громадськості: журналістів, депутатів, усіх небайдужих херсонців — на важливість всебічного, коректного і прозорого висвітлення питань придбання міського комунального транспорту та визначення банку-переможця. При цьому надзвичайно актуальним є порівняння фінансових розрахунків банків у відповідності з програмами розвитку міського транспорту.

Лізинг і купівля херсонських міських комунальних тролейбусів та автобусів — це досить серйозний і високовартісний процес, який має здійснюватися справедливо та об’єктивно, поза особистих інтересів. Власне, як і будь-які питання життєдіяльності здорової громади, — повідомила прес-служба фінансової установи.