Як повернути списані з рахунку гроші, якщо банкомат їх не видав

2 месяца назад 0

Іноді виникають ситуації, коли ви намагалися перевести в готівку гроші через банкомат, він їх не видав, а кошти з рахунку при цьому були списані. У цьому матеріалі ми розповімо, як можна повернути гроші на карту.

Це ситуація не часто зустрічається, але в умовах хаотичних відключень світла сьогодні будь-хто може потрапити в пастку. Банкомат може просто вимкнутись, якщо він не оснащений резервним живленням.

У разі невдалого таймінгу гроші можуть бути списані, але не отримані клієнтом у вигляді готівки. Подібна ситуація сталася з одним із клієнтів ПриватБанку. Він спробував з'ясувати, що йому робити на форумі Мінфіну у галузі фінансової установи.

"Я намагався зняти 7500 грн з рахунку. У процесі функціонування банкомату було чутно, як він відраховує необхідну суму. Далі на екрані відобразилося повідомлення Out of service, і банкомат перезавантажився. Кошти він не видав, але з рахунку вся сума була списана" , — написав невдалий клієнт банку.
У цьому випадку ПриватБанк пообіцяв повернути гроші протягом 14 днів після інкасації банкомата і звірки суми, що залишилася в ньому.

Якщо ви потрапили у таку ситуацію, то:

  • зателефонуйте на гарячу лінію банку;
  • подайте заявку на повернення коштів;
  • назвіть номер термінала, адресу, суму та час проведення операції.

Протягом двох тижнів після цього банк має повернути гроші. Зазначимо, що кошти можуть автоматично повернутись на картку протягом 15 хвилин, якщо банкомат відключився відразу після замовлення готівки.