Жителі Херсонщини втратили понад 65 тисяч гривень через різні шахрайські схеми

1 месяц назад 0

Жителю Дар’ївської громади у месенджері надійшло повідомлення про надання грошової допомоги. Для цього потрібно було перейти за посиланням та ввести реквізити своєї банківської картки, що заявник і зробив. Після виконання усіх дій із його рахунку зникло 42700 гривень.

Про це повідомила пресслужба поліції Херсонської області.

Закликаємо не переходити за сумнівними посиланнями, не залишати свою особисту інформацію і банківські дані. Якщо бачите подібні повідомлення про «виплати грошової, соціальної допомоги» – не варто їх поширювати на своїй сторінці, ставити реакції чи коментувати.

Спочатку перевірте інформацію, пошукайте у мережі офіційний сайт організації, від якої пропонують допомогу, зателефонуйте за номерами та дізнайтеся, чи дійсно вони надають грошові виплати.

Жительки Борозенської та Дар’ївської громад у соціальній мережі знайшли оголошення про продаж дров і зробили замовлення. Жінки перерахували продавцям одразу всю вартість товару: 8700 та 3800 гривень. Після цього продавці перестали виходити на зв'язок, а оголошення видалили.

Жителька Херсона у соціальній мережі замовила косметику на 10000 гривень, які одним платежем перерахувала продавцю. Минуло два тижні, а товар заявниці так і не надіслали, продавець на повідомлення не відповідає.

Пам’ятайте основне правило покупок в Інтернеті – передоплату товару можна вносити тільки перевіреним продавцям. Якщо ж продавець або магазин вам не відомий, оплачуйте товар тільки після отримання! Також рекомендуємо зробити скріншот сторінки з оголошенням, зберегти листування з продавцем та документи, що підтверджують перерахування грошей.

За усіма фактами поліція відкрила провадження за ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України.