Ліквідація наслідків підриву Каховської ГЕС та відновлення інфраструктури триває — Шмигаль

8 месяцев назад 0

Роботи з ліквідації у Херсонській області наслідків підриву Росією Каховської ГЕС, а також процес відновлення водопостачання та інфраструктури тривають.
Про це Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль сказав на розширеному засіданні президії Конгресу місцевих і регіональних влад при Президентові України, передає із посиланням наглави уряду.

«Розглянули питання ліквідації у Херсонській області наслідків підриву росією Каховської ГЕС, відновлення водопостачання та інфраструктури. Заслухали інформацію від Херсонської ОВА та міністерств. Відновлювальні роботи ведуться»,  — зазначив Шмигаль.

За його словами, вже завершено відбудову на низці об’єктів. Розпочато буріння свердловин. Уряд зі свого боку надав усі необхідні фінансові ресурси.

Прем’єр-міністр наголосив на посиленні допомоги для бізнесу, який працює або планує відновлювати свою роботу на деокупованих територіях.

«Маємо створити необхідні умови, аби люди поверталися. Для цього потрібно, зокрема, дати можливість працювати й заробляти, створювати підприємства та робочі місця, аби стимулювати розвиток малого й середнього підприємництва на деокупованих територіях» , — написав Шмигаль.

Він нагадав про те, що уряд запускає грантові програми підтримки бізнесу.

«Окремо зупинився на розмінуванні. Треба активізувати роботу з партнерами для залучення технічної та практичної допомоги, що дозволить прискорити процес відновлення. Відповідні завдання роздані міністрам», — додав Прем’єр-міністр.
Як повідомляв Укрінформ, уночі 6 червня російські загарбники підірвали греблю Каховської ГЕС, спричинивши масштабне затоплення. Внаслідок підтоплення постраждали території Херс​онської та Миколаївської областей.​

У Запорізькій та Дніпропетровській областях через підрив Каховської ГЕС відбулося зниження рівня води в річці Дніпро.