Людвікас Бабаляускас: Як зберегти якість ґрунту для наступних поколінь

1 год назад 0

Українські фермери наразі вносять максимум добрив, щоб отримати більші врожаї. Водночас можна отримувати хорошу врожайність використовуючи технологічні продукти для поліпшення стану землі. Про це під час конференції Re:farm розповів директор з продажів компанії NANDO Людвікас Бабаляускас.

Детальніше читайте у матеріалі «Людвікас Бабаляускас: Ґрунт можна порівняти з людиною, яка живе у стресі» на Kurkul.com.

«Зараз фермери по-максимуму вносять добрива та хімікати, щоб зібрати високі врожаї. Це можна порівняти з людиною, яка працює в стресі, живе, їсть «хімію» і через 5 років має проблеми зі здоровʼям. Тому наша ідея в тому, щоб мати хорошу врожайність, але при цьому використовувати технологічні продукти для поліпшення стану землі», — пояснив Людвікас Бабаляускас.

Близько 3 років тому в Nando почали переговори з українським дистриб’ютором — компанією Агро Експерт. Зі слів Людвіка Бабаляускаса, компанія першим з біопрепаратів завезла в Україну ферментний комплекс BioSplito. Цей продукт спрямований на розкладання рослинних решток, покращення якості ґрунту та збагачує його поживними речовинами. Працює він таким чином, що завдяки ферментам відбувається розкладання пожнивних решток, при цьому збільшується вміст гумусу та знижують ризик поширення патогенів.

«Другий продукт — це Bio Expert. В чому його філософія? Ми побачили, що коли вносити під рослини азот, то з кожним роком норма зростає. Відтак якісний склад ґрунту падає. З такими темпами для наших дітей, онуків може нічого не залишитись», — зазначив представник компанії.

Біо Експерт складається з бактеріальної та грибної компоненти, що фіксують азот, перетворюють з недоступних форм у доступні фосфор, калій, кремній та допомагають у боротьбі з патогенами. Тобто за допомогою бактерій рослина може взяти ці макроелементи з природи.