На Дніпропетровщині та Житомирщині в орендарів відберуть землі сільгосппризначення

2 года назад 0

На Житомирщині орендарі повернуть 276,3 га сільгоспугідь, які вони отримали з порушенням вимог Земельного кодексу України, а на Дніпропетровщині підприємство поверне державі орендовані землі вартістю понад 900 млн грн. Про це повідомляє Kurkul.com на основі даних прокуратури.

Так на Дніпропетровщині прокуратура встановила, що ТОВ на підставі підроблених документів зареєструвало за собою право оренди на земельні ділянки, та передало їх у користування на підставі договорів суборенди іншому фермерському господарству. 

«Рішення сільських рад про передачу в оренду вказаних земельних ділянок не ухвалювались, договори оренди не укладались та земельні ділянки жодній особі у користування не передавались. Тепер ТОВ та ФГ мають в найкоротший термін повернути орендовану землю», — розповіли в Дніпропетровській обласній прокуратурі.

На Житомирщині виявили, що ділянки сільськогосподарського призначення загальною вартістю 52,5 млн грн виділили в оренду з порушенням вимог Земельного кодексу України, тобто без проведення земельних торгів. До того ж, орендарі використовували сільгоспугіддя без державної реєстрації права оренди, також порушуючи вимоги земельного законодавства. Тому мають також повернути цю землю.