На Херсонщині будують надсучасний плавучий док для хорватської компанії

2 года назад 0

Херсонський державний завод “Палада” приступив до спорудження надсучасного плавучого доку для провідної хорватської суднобудівної компанії "ISKRA SHIPYARD”. 

Як повідомляє прес-служба ОГА, голова облдержадміністрації Геннадій Лагута зазначив, що це дійсно важливий проєкт, реалізація якого дозволить залучити до Херсонщини інвестиції на 4,4 млн євро. 

“Масштаби будівництва вражають — надсучасний 120-метровий плавучий док, вантажопідйомністю 5000 тонн. Впевнений, що фахівці херсонської “Палади” гідно завершать роботу. Й це стане лише початком співпраці нашого заводу з хорватською компанією”, — наголосив голова облдержадміністрації. 

За словами Гендиректора ДК “Укроборонпром” Юрія Гусєва, нині активно ведуться перемовини з іншими компаніями стосовно залучення нових контрактів для “Палади”. 

“Згадую 2020 рік, коли ми тут з Президентом Володимиром Зеленським мріяли завантажити підприємство, яке багато років не отримувало замовлень. Того ж року “Палада” отримала замовлення від ЗСУ, а сьогодні вже почалася реалізація проєкту для наших іноземних партнерів. Тому хочу подякувати колективу, якому вдалося зберегти це потужне підприємство. Продовжуємо разом робити Україну сильною”, — підкреслив Юрій Гусєв.

Директор “Палади” Євген Алхімов розповів, що завод має завершити будівництво плавучого доку для хорватської компанії до 15 грудня цього року.