На Херсонщині через шахрайські схеми троє громадян втратили понад 74 тисячі гривень

2 месяца назад 0

До Бериславського районного відділу поліції звернувся 32-річний житель Високопілля. Чоловік розповів, що хотів придбати автомобільний причеп через соціальну мережу. У месенджері домовився з продавцем про покупку причепу та перерахував 25800 гривень завдатку. Після отримання грошей продавець перестав виходити на зв’язок. 

Про це повідомила пресслужба поліції Херсонської області.

Також до поліції звернувся 38-річний житель Херсонської області. Йому на мобільний телефон зателефонував нібито працівник служби безпеки банку та розповів, що невідома особа намагається розрахуватись за покупку з його карткового рахунку. Псевдобанківський працівник попросив набрати комбінацію, щоб заблокувати картку. Після проведення усіх дій заявнику надійшло повідомлення про списання з його рахунку 32500 гривень. 

Заволоділи шахраї й коштами 48-річної жительки одного з населених пунктів області. Жінка отримала повідомлення нібито від близької подруги з проханням терміново позичити гроші. Не перевіривши інформацію, заявниця перерахувала 16000 гривень. Згодом дізналася, що акаунт подруги «взламали» аферисти, а від її імені розсилали всім друзям та знайомим повідомлення з проханням позичити гроші.

За усіма фактами поліція відкрила провадження за ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України. 

Нагадуємо: якщо вам надходять подібні повідомлення від рідних, друзів чи знайомих, спочатку самі зателефонуйте цим людям і дізнайтеся, чи дійсно вони потребують допомоги. Напишіть вашим спільним знайомим і запитайте, чи не отримували вони подібних повідомлень про фінансову допомогу. Зазвичай, шахраї одночасно роблять розсилку всім підписникам.

Також обов’язково перевіряйте достовірність інформації перед тим, як вчиняти якісь дії, а товари купуйте на офіційних ресурсах та лише з післяплатою.

Пам’ятайте: якщо вам телефонує працівник банку, він ніколи не буде запитувати і не має права дізнаватися PIN-код до вашої платіжної картки, тризначний номер на звороті картки, коди підтверджень платежів або паролі до інтернет-банкінгу. Якщо вам телефонує нібито банківський працівник із такими питаннями – це шахрай! Негайно припиніть розмову і звертайтеся до поліції.