На Херсонщині дитячі оздоровчі заклади перекваліфіковуються на сімейний відпочинок

4 года назад 0

Постановою КМУ № 392 на період дії карантину заборонена діяльність дитячих закладів оздоровлення та відпочинку по всій території України.
На теперішній час Головним управлінням Держпродспоживслужби в Херсонській області вживаються організаційні заходи для забезпечення ефективного оздоровлення і повноцінного відпочинку дітей, попередження спалахів гострих інфекційних хвороб і харчових отруєнь в організованих колективах.
Фахівцями районних, міжрайонних та міських управлінь Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області проведена актуалізація інформації про мережу дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, вивчається можливість проведення в них оздоровлення та відпочинку дітей. Станом на 2 липня 2020 року в області нараховувалось 57 дитячих закладів оздоровлення та відпочинку.
Також відповідними розпорядженнями районних державних адміністрацій фахівці Головного управління залучені до проведення комплексних перевірок дитячих закладів оздоровлення та відпочинку з питань визначення їх готовності до роботи.
Державний нагляд (контроль) за дотриманням санітарного законодавства дитячими таборами фахівцями ГУДПСС також здійснюється позапланово, за заявами суб’єктів господарювання. Станом на 14.07.2020 року за такими заявами Головним управлінням обстежено 17 позаміських дитячих закладів оздоровлення та відпочинку (Каланчацький район – 1, Скадовський район – 11, Генічеський район – 5).
Керівниками здійснені заходи з підготовки до проведення оздоровлення і відпочинку дітей у закладах з дотриманням вимог Державних санітарних правил і норм «Улаштування, утримання і організація режиму діяльності дитячих оздоровчих закладів». Але розпочати роботу заклади можуть лише після зняття Кабінетом Міністрів України обмежень щодо заборони діяльності та після надходження від Міністерства охорони здоров’я України офіційних роз’яснень і тимчасових рекомендацій щодо функціонування дитячих оздоровчих закладів в умовах карантину.
Керівники 5 закладів Генічеського району та 11 закладів Скадовського району заяви щодо визначення готовності дитячих закладів до проведення оздоровчого сезону у 2020 році відкликали, оскільки планують організовувати проведення сімейного відпочинку на базі дитячих закладів. За результатами перевірок отримали акти приймання оздоровчого закладу за ф. 316/0 (сімейний відпочинок) 3 заклади у Генічеському районі та 7 закладів у Скадовському районі.
Прес-служба Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області