На Херсонщині орендатори землі поповнили казну на 1,4 млн гривень

7 лет назад 0

Від початку поточного  року з аукціонів в оренду були передані майже 1,8 тис. га землі. Про це інформує ГУ Держгеокадастру у Херсонській області.

Упродовж квітня на земельних торгах реалізовані права оренди на 14 земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності. Їх загальна площа склала майже 670 тис. гектарів на території 6 районів: Горностаївського, Іванівського, Каланчацького, Нижньосірогозького, Олешківського та Новотроїцького.

За перший рік користування землею орендарі сплатили до місцевих бюджетів близько 1,4 млн грн – це на 729 тис. грн більше від стартового розміру орендної плати. Принаймні стільки ж надходитиме щороку упродовж всього терміну дії договорів оренди. Угоди з переможцями торгів укладені строком на 7 років.

Середня ставка орендної плати за результатами торгів склала 7,27% від нормативної грошової оцінки земельних ділянок при стартовому розмірі – 4%. Найвищий показник був зафіксований в Олешківському районі.

Найбільшу кількість земельних ділянок за результатами торгів у квітні передали в оренду у Новотроїцькому районі – 4 масиви загальною площею 107,4 га.