На Херсонщині перевиконали план із зариблення Дніпра осетровими

4 года назад 0

На Херсонщині завершилося виконання державної програми зариблення Дніпра. Сьогодні останні 100 тис. мальків стерляді, вирощених у ДУ “Виробничо-експериментальний Дніпровський рибовідтворювальний завод ім. академіка С.Т. Артющика”, було випущено в р. Дніпро.
За словами першого заступника голови облдержадміністрації Дмитра Бутрія , Дніпровський рибовідтворювальний завод перевиконав план цієї держпрограми.
“У планах підприємства було випустити 1,3 млн мальків осетрових, а на сьогодні вже випущено 1,5 млн. Тобто вони вже перевиконали план. Також додам, що це єдине в Україні підприємство, яке займається розведенням і випуском осетрових” , — зазначив Дмитро Бутрій.
Про плани та перспективи розвитку Дніпровського рибовідтворювального заводу розповів координатор програми рибного господарства у Херсонській області Євген Алхімов.
“Наш завод щороку намагається збільшити свої потужності, аби випускати все більше молоді осетрових. Хочу зазначити, що цього року після тривалої перерви, окрім стерляді, підготовлені до випуску в річку близько 100 тис. екземплярів осетра. Також на підприємстві є така ексклюзивна риба, як веслонос. Але випуск її молоді в річку стримується диспутами між українськими вченими щодо доцільності цього. Сподіваємося, що наступного року ми включимо її в програму та будемо випускати молодь веслоноса в наш нижній Дніпро”, — розповів Євген Алхімов.
Довідка: основним напрямом та предметом діяльності Дніпровського рибзаводу є вирощування молоді осетрових видів риб, випуск її в пониззя Дніпра, Дніпро-Бузький лиман та інші водні об'єкти загальнодержавного значення для відновлення чисельності цих видів у природних водоймах.
За період роботи Дніпровського рибзаводу, з 1984 по 2020 роки, у водойми загальнодержавного значення випущено понад 67 млн екземплярів покатної молоді риб.
Херсонська ОГА