На Херсонщині військові РФ продовжують нищити склади з зерном, техніку та сонячні електростанції

2 года назад 0

На Херсонщині російські військові продовжують знищувати склади з зерном, сільськогосподарську техніку та сонячні електростанції. Аби врятувати хоч частину врожаю, люди працюють на техніці під обстрілами.

Про це  оперативне командування "Південь".

"На Херсонщині місцеві мешканці вимушені виживати без медикаментів, продуктів харчування, газо-, водо- та електропостачання", — йдеться у повідомленні.

Також внаслідок постійних обстрілів на Херсонщині почастішали польові пожежі. Локалізувати та ліквідувати їх повністю на деокупованих територіях вкрай важко, а на тимчасово окупованих територіях військові РФ навмисно не дозволяють це робити.

Що відомо:

  • Щоб хоч якось виправдати руйнування цивільних об’єктів на території України і на Херсонщині зокрема, російські військові продовжують відверто брехати про розташування підрозділів української армії у дитячих садках, лікарнях та церквах.
  • По півночі Херсонщини, намагаючись уразити позиції ЗСУ, російські військові завдали удару парою Гелікоптерів, а у небі Нової Каховки російський СУ-35 намагався збити штурмову авіацію ЗСУ. Успіху не мали.