На Херсонщині запустять крафтове виробництво вина

2 месяца назад 0

Центр промислового горіхівництва та виноградарства з Бериславського району Херсонської області планує цьогоріч розпочати виробництво вина.
Про це в коментарі проєкту  розповів засновник Центру промислового горіхівництва та виноградарства Максим Калайда.

Площа виноградника Центру промислового горіхівництва та виноградарства, який працює на Херсонщині вже 12 років, сягає 8,5 га. Щороку там збирають близько 100 т винограду.

«Раніше ми вирощували виноград і продавали його для виноробів, але через подорожчання логістики та транспортування зараз реалізовувати так продукцію зовсім невигідно. Та й заманити до нас на Бериславщину винороба, приміром, зі Львівщини, зовсім неможливо, тому вирощений врожай потрібно буде переробляти»,  — зазначив Максим Калайда. 

Раніше вирощену продукцію підприємство продавало і винзаводу «Коблево», і невеликим виноробам, чиї вина здобували чимало нагород на різних конкурсах.

«Але зараз ми вимушені розвивати власну переробку і плануємо цього року доробляти та більш масштабно запускати лінію з виробництва вина. Хоча зараз у невеликій кількості для власних потреб під ТМ Novoray ми вже виготовляємо настоянки, дистиляти та вино, зокрема і кагор, але цього сезону плануємо розвивати цей напрям», — додав він.