На Сумщині в фермера відберуть 148 га землі

3 года назад 0

На Сумщині, після 4 років розглядів, суд скасував договори оренди земельних ділянок с/г призначення площею майже 148 га та вартістю понад 30 млн грн, які виділили для створення фермерського господарства. Повідомляє Сумська обласна прокуратура.

Ще у квітні 2014 р. Держземагенство на підставі договорів оренди передало фізичній особі в користування 10 земельних ділянок сільськогосподарського призначення.

«Упродовж 3 років з моменту передачі землі чоловік не створив фермерське господарство, не мав сільськогосподарської техніки, що свідчить про відсутність реальних намірів на ведення агробізнесу», — пояснили в відомстві.

Тому в червні 2017 р. прокуратура звернулася до суду першої інстанції з проханням розірвати договір оренди, але в позові було відмовлено. Апеляційний суд також закрив провадження у справі. Опісля справу двічі направляли до Верховного та апеляційного судів. Лише після цього юстиція визнала, що земельні ділянки передані громадянину з порушенням вимог чинного законодавства, оскільки він діяв з метою отримання землі в обхід обов'язкової процедури земельних торгів.